Sävellettyjä tekstejä

Olen kirjoittanut tilauksesta kaksi lastenoopperalibrettoa: Lennätysten kirjan ja Kuningattaren kamarin.

Lennätysten kirja oli Suomen Kansallisoopperan tilaus, yhteisöllinen teos nuorten musiikkiteatteri Par(r)asvaloille. Teosta olivat rakentamassa ohjaaja Pinja Hahtola, säveltäjä Katja Thomson ja koreografi Jouka Valkama. Lennätysten kirjaa esitettiin Alminsalissa huhtikuussa 2013.

Riikka Talvitien säveltämä Kuningattaren kamari sai kantaesityksensä huhtikuussa 2015 Helsingissä Annantalossa. Rakennetaan kaupunki -työryhmän tuotannon esitti Kaisaniemen alakoulun luokka 6 C. Kesällä 2015 libretosta valmistui Henrika Ringbomin ruotsinnos Drottningens kammare, jota on esitetty ainakin Sipoossa.

Himpun verran näyttämöllisyyttä tuli myös Riikka Talvitien säveltämään nuorisokuoroteokseen, jota varten kirjoitin tekstin Musta Saija pelkää (2010). Teos oli Oulaisten nuorisokuoron tilaus.

Ja nyt kun oikein ajattelen, niin kovasti eloisaa toimintaa oli myös Lotta Wennäkosken laulussa Äänes-kokoelmani runoon “Soiva ilo”. Sen virtuoosisesti pallottelevasta kantaesityksestä vastasivat marraskuussa 2013 Annami Hylkilä ja Ilmo Ranta.